Straffet for søknad om utedusj

ULESUND: Neste uke skal politikerne på befaring hit.

ULESUND: Neste uke skal politikerne på befaring hit.

Av

Den ene er pålagt å rive et helt nytt tilbygg. Den andre får ikke bygge en utedusj på 2 kvadrat, og hvem er mest urimelig, Fylkesmannen eller naboen? Det er snart klart for slaget i Ulesund, med hytteeiere mot skrivebordsbyråkratiet, og en liten armada av retningslinjer som gjelder i strandsonen.

DEL

PD mener Det er all grunn til å anerkjenne jobben Fylkesmannen gjør for å stoppe nedbygging i 100 meters beltet og allmennhetens tilgang. Privatisering og stengsler i strandsonen langs hele kysten er i sum dramatisk. I Porsgrunn kunne det, litt spissformulert, vært satt opp bom like etter Brønstadbukta med skilt om at «her trenger du ikke kjøre videre, for utover på Bjønnes er nesten alt privat». Fylkesmannen jobber for at allmennheten, det vil si de fleste av oss, skal ha tilgang til noen av de fineste naturopplevelsene.

Samtidig er det hårreisende at hytteeieren som har søkt om å montere utedusj på 2 kvadrat får avslag, på grunn av byggeforbud i strandsonen. Hytteeieren kunne med stor sannsynlighet ha satt opp dusjen og latt som ingenting, uten at allmennheten noengang hadde blitt tema. Isteden ville hun gjøre det ordentlig og leverte søknad. Det blir hun straffet for.

Tilbygget som er pålagt revet, etter at eierne fikk lov å bygge av både kommune og daværende fylkesmann, er en utrolig historie om hvordan tilbakevirkende kraft kan bli helt meningsløst. For å kunne ha tillit til Fylkesmannen som myndighet, må de rydde opp.Geir


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken