Det er en sprudlende 30-åring som møter PD ved inngangen til drømmehuset, hvor hun bor sammen med samboeren, fem katter og to hunder. Sunniva har de siste syv årene hatt gaming, eller dataspill om du vil, som jobb.

– Det ligger jo mye hardt arbeid bak det. Det er annerledes å være en streamer. Når man har fast jobb så skal det jo en del til for å miste den, mens i min jobb handler hele greia om meg som person. Hvordan jeg prater, hvordan jeg opptrer og hva jeg gjør. Du må gi alt hele tiden, forklarer hun.

Sunniva dro på skolen hver dag, og så fort hun kom hjem startet hun sendingene hvor hun filmet seg selv spille.

– Jeg hadde jo helt overtenning i starten, og holdt på hele natta, før jeg dro på skolen igjen. Jeg skjønte jo etter en stund at jeg ikke kunne holde på slik, men det er først de siste månedene nå at jeg har klart å kutte det ned til en vanlig arbeidsdag på åtte timer, sier hun

Klump i magen

Da drømmehuset i den samme gaten som hun hadde vokst opp i ble lagt ut for salg for tre år siden måtte hun bare ha det. Til tross for at Sunniva tjener godt, er ikke inntekten sikker, og den varierer fra måned til med.

– Jeg sa til mamma at nå har jeg jobbet så hardt, spart så mye og er klar for å kjøpe drømmehuset, men uten en stabil inntekt så gjorde det meg utrolig stressa. Den ene måneden kan jeg jo ha 5000 som betaler for innholdet på kanalen min, den neste kan jeg ha 1500. Lønningene svinger fra måned til måned, og det er aldri lett å si hva jeg får i lønn. Jeg var mildt sagt stresset, sier hun og fortsetter:

– Jeg var livredd for lånet. Hvordan skulle jeg gjøre det? Jeg dro til Sparebank 1, og fikk en eldre mann som rådgiver. Det gjorde meg enda mer stresset, for det er ikke alltid at de eldre klarer å forstå hva jeg driver med.

Positiv overraskelse

– Jeg fikk en stor klump i magen, og begynte å forklare det så enkelt jeg kunne. Hvor skulle jeg begynne? Jeg tjener penger på å spille spill, det høres jo helt vilt ut.

Hun fikk seg mildt sagt en stor overraskelse.

– Han avbrøt meg med «du kan bare stoppe der». Jeg ble jo stressa, men så fortsatte han: Jeg har googlet deg allerede, og synes det du gjør er drit kult. At du satser alt på deg selv er jo helt fantastisk. Dette er ikke noe problem, vi ordner dette. Han var helt nydelig, og forsto at verden var på vei i en ny retning, sier hun like lettet som hun var for tre år siden.

Med en utsikt mange drømmer om, og et skog like ved siden av, var det ingen tvil: Dette måtte hun kjøpe.

- Jeg elsker jo dyrene mine, og legger egentlig alt opp for dem. Nå har kattene en skog, som i tillegg er fredet, like utenfor, og hundene har en hage hvor de kan boltre seg, sier Tangen.