Gå til sidens hovedinnhold

Takk for suveren innsats, Rune

Fredag hadde Eidanger-prest Rune Doksrød sin siste arbeidsdag etter 38 år i tjeneste for Den norske kirke. Man trenger definitivt ikke være fast kirkegjenger for å la seg imponere over den jobben han har gjort i en årrekke.

PD mener

Med sin folkelige og uhøytidelige stil har 64-åringen gjort mange viktige begivenheter til opplevelser for livet for svært mange mennesker. Enten det er barnedåp, konfirmasjon eller begravelser, har Doksrød alltid klart å balansere mellom alvor og humor, Skriften og hverdagshistorier.

Vi husker spesielt en konfirmasjonshistorie fra 2015, som ble gjengitt i media. En av konfirmantene hadde Angelmans Syndrom, som er en alvorlig grad av psykisk utviklingshemming. I det Doksrød og kollega Anders Morholmen skulle velsigne ham, snudd han seg vekk og akte seg nedover kirkegulvet. Da fulgte Doksrød og Morholmen etter og satte seg ved siden av gutten i midtgangen. Seansen ble filmet og delt på Facebook.

Fredag la Doksrød selv ut en oppdatering på Facebook der han takket for seg. Ikke uventet har flere hundre venner og kolleger hyllet og takket ham for innsatsen.

Eidanger-jenta Lina M. Høiseth beskrev det på en fin måte:

«Vi var trygge når du sto der og fortalte så menneskelig, hjertelig på en god måte som alle forsto. Du har vært en god formidler av det gode budskap».

Bra jobba, Rune. Takk for innsatsen!


Kommentarer til denne saken