Tannlege prøver å avspore

KONKURRANSE: Dette er den billigste tannklinikken.

KONKURRANSE: Dette er den billigste tannklinikken.

Av

Tannlegeprisene i Porsgrunn varierer med flere tusen kroner fra billigst til dyrest. Det går fram av en oversikt fra Forbrukerrådet, omtalt her i PD onsdag.

DEL

PD mener For det første er det nyttig at Forbrukerrådet har verktøy som alle kan bruke til å skaffe seg oversikt over priser, system, ordninger og rettigheter, for det andre er det viktig at alt dette blir mer kjent.

Fredag kommenterte tannlege på Søsterhjemmet og tidligere leder i Telemark tannlegeforening, Terje Fredriksen saken. Han mener at undersøkelsen ikke forteller noe om kvaliteten, kun hva det koster. Det mener han blir helt feil, «da det er flere variabler pasientene burde ha fokus på». Han har selvfølgelig et poeng. Men det er ingen garanti for at de dyreste er de beste.

Prisen for en enkel tannsjekk i Porsgrunn varierer fra 525 kroner til 1290 kroner. Tannlegene på Søsterhjemmet er nest dyrest. Sammenlikner man prisen ikke bare for enkel sjekk, men tre ulike behandlinger, viser det seg at Tannlegene på Søsterhjemmet også der kommer ut blant de dyreste. Det er naturlig å tenke at klinikken trenger konkurranse.

Tannhelse er en av de merkelige områdene innenfor norsk helsevesen. Ordninger for hva som dekkes av det offentlige, og hva som ikke dekkes, er dels hårreisende og kan i verste fall sette folk i gjeld. Det er utfra prinsippene for et offentlig helsevesen ingen rimelig eller logisk grunn til at tannleger generelt er så dyrt, dels voldsomt dyrt. At det er alminnelig konkurranse i denne bransjen er bra.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken