Tause x 3 om deponi i Brevik

AVLYSTE: Erna måtte avlyse, og unngikk dermed spørsmål.

AVLYSTE: Erna måtte avlyse, og unngikk dermed spørsmål. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tre ganger på tre dager har Porsgrunn ikke fått svar fra regjeringshold på om de vil legge deponi i Brevik dødt, eller ikke.

DEL

PD mener Taushetsstrategien på denne siden av valget spilles ut for full musikk, fem år etter at selskapet NOAH kom til Porsgrunn første gang og fortalte at de vil ha deponi for spesialavfall i gruvene i Brevik.

NOAH-ledelsens spørsmål til PD-reporter Vivi Sævik på informasjonsmøtet 4. september 2014 er blitt en klassiker: «Er lokalpressen næringsvennlig her?» De ante trolig ikke hva slags tsunami de utløste. Nå har det altså gått fem år, og fortsatt vet vi ikke om Erna virkelig vil påføre skjærgårdsidyllen Brevik det absolutte deponisjokk. Saken er kompleks, men enkel også: Man dumper ikke enorme giftmengder under tusenvis av boliger.

Selv Frp sier at deponi er viktigere enn bompenger. KrF er klare til å lenke seg i kjetting for å beskytte skaperverket i Brevik.

Onsdag var kommunalminister Monica Mæland på valgkamp i Porsgrunn. Hun skal avgjøre om regjeringen skal vedta statlig plan og overkjøre lokaldemokratiet, men ville ikke svare.

Torsdag kom leder for ekspertutvalget til formannskapet, og fikk vite at befolkningen er ganske utmattet av deponisak nå. Hun sa «jeg kommer ikke til å svare på noen meninger om saken».

Fredag skulle Erna ha kommet til Keops, men avlyste på grunn av bomkrise. Det er riktig at befolkningen er utmattet av NOAH-press og politisk taktikkeri. Nå fortjener de fred.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken