I hvert fall ifølge Jan Roger Barth fra Norsk Førstehjelp Service, som besøkte Porsgrunn i anledning Hjertestarterdagen 16. oktober.

Da ble det plassert ut to offentlig tilgjengelige hjertestartere, henholdsvis i et oppvarma skap på veggen til Meierigården Ung og i et tilsvarende skap ved inngangspartiet til Sparebanken Sør. Til stede på markeringen var blant andre ordfører Robin Kåss, banksjef i Sparebanken Sør, Frode Halvorsen, leder av fritidsavdelingen i kommunen, Gunnar Thuve og Jan Roger Barth. Sistnevnte hadde en praktisk demonstrasjon av hjertestartere på Meierigården for de rundt 25 frammøtte.

De frammøtte fikk også anledning til å prøve hjertestarterne, til kyndig hjelp og veiledning av Barth.

– 5000 mennesker dør hvert år av hjertestans i Norge. Men dersom det nå skulle skje i Storgata, er det god sjanse for å redde liv, sier Gunnar Thuve.

«Med hjerte for Porsgrunn», et samarbeid mellom Porsgrunn kommune, Sparebanken Sør og Norsk Førstehjelp Service, har som nevnt sørget for to offentlig tilgjengelige hjertestartere. Men det er også hjertestartere på følgende steder i Storgata: Hotell Vic, på Charlie, Ælvespeilet, biblioteket og servicesenteret (i åpningstida).

– Man har 3-5 minutter på seg fra en hjertestans til kompresjoner må være i gang. Nå er det såpass tett med hjertestartere i Storgata at folk bør kunne føle seg tryggere, sier Thuve.