(Østlands-Posten)

Hun snakker og stabler bukser samtidig. Siden september i fjor har Thea Marie Halvorsen puttet hjerte, økonomi og det meste av sin tid inn i driften av Høyer på Torget i Larvik.

– Jeg vil være med på å skape et levende sentrum i Larvik med et bredt utvalg av butikker som trekker folk hit, forteller butikksjefen.

– Vi hadde en god inngang på året, men ingen kunne vel forutsi hvordan dette skulle endre seg i løpet av så kort tid. Denne høsten har vært krevende for mange i vår bransje, og vi er ikke et unntak.

LES OGSÅ: Butikken sto i fare for å gå konkurs – nå går Thea Marie (24) «all in»: – Har sommerfugler i magen

Kjøp gaver nå

Thea Marie Halvorsen vet at mange har strammere lommebok denne høsten.

– Noe jeg har full forståelse for. Jeg ønsker ikke å rette noen pekefinger mot noen, bare komme med en vennlig påminner om at vi er her, men at det ikke er noe folk kan ta for gitt. Mange butikkeiere har det på samme måte nå. Det er et lite sånn vippepunkt på om man klarer seg gjennom eller ikke.

– Hva kunne hjulpet tenker du?

– Først og fremst er det alltid hyggelig å snakke pent om hverandre, svarer butikkeieren.

– Har du hatt en hyggelig opplevelse på skobutikken over gata, eller Narvesen, fortell om det til andre. Vi må være glade for de tilbudene vi faktisk har.

Dernest inviterer hun folk i Larvik til å starte tidlig på julehandelen.

– Desember er stort sett alltid en god måned for butikker omsetningsmessig. Men vi trenger litt drahjelp i november også. Derfor: kom gjerne til byen for å kjøpe julegaver allerede nå. Får vi en liten push framover er det ikke bare vi, men også svært mange andre som kommer til å klare seg gjennom.

Familiebedrift

Selv kan hun kjøre forbi Nordbyen på vei hjem fra jobb og se en fullpakket parkeringsplass.

– Hadde alle i Larvik valgt sentrum over et kjøpesenter kanskje én gang i året, ville det hatt en kjempeeffekt, sier butikksjefen.

Det høres kanskje litt rart ut, men det er ikke så mye som skal til. Vil du ha butikker i sentrum, så bruk oss i ny og ne. Dette handler mye om å tenke litt annerledes.

Thea Marie Halvorsen

– Det høres kanskje litt rart ut, men det er ikke så mye som skal til. Vil du ha butikker i sentrum, så bruk oss i ny og ne. Dette handler mye om å tenke litt annerledes.

Thea Marie Halvorsen har ingen planer om å gi opp.

– Jeg stortrives i jobben min. Både mamma og søstrene mine jobber her og vi gjør alt for at kundene våre skal trives. Men det hjelper ikke med en fin butikk om det ikke er folk her.

– Bekymrer du deg mye for driften?

– Ja, jeg gjør jo det. Det er mye angst, men sånn er det for nesten alle i min bransje om dagen. Likevel er det dette jeg ønsker å gjøre. Jeg legger alt mitt i at dette skal gå bra.