– Da jeg gikk på skolen og ungdomsklubben på Rønholt, hadde vi et lite verksted vi kunne mekke på mopedene våre og andre ting. Nå ønsker vi å gi ungdommene i Vest-Bamble den samme muligheten. Vi vet det er mange som har lyst på et slikt tilbud, og nå er vi i gang, forteller Thomas Rønningbakken.

Han har fått med seg Gaute Brubakken. Han hadde ikke tilbud om et slikt verksted i forbindelse med ungdomsklubben da han var yngre, men det ble en god del mekking likevel.

– Det handler om å gi ungdommene noe meningsfylt å holde på med, og som de har lyst til å drive med. Det kan være med på å holde ungdommene borte fra andre aktiviteter som det ikke er like bra at de holder på med. Det er mange ungdommer som ønsker seg et slikt mekke-tilbud, sier han.

– Lodda stemningen

Heidi Herum fra avdelingen for ungdom og fritid i Bamble kommune er veldig fornøyd med at de to stiller opp og sørger for å få på plass et slik tilbud knytta til ungdomsklubben Jølle på Rønholt.

– Vi har hatt ute en undersøkelse blant ungdommene og spurt hva de kunne ønske seg av tilbud på ungdomsklubbene. Og tilbakemeldingene på Rønholt har vært helt klare. Et verksted der de kan skru på mopeder og slike ting står høyt på lista, sier Herum.

Hun sier at målet med å få på plass flere tilbud, slik som dette verkstedet, er å skape en møteplass der ungdommene kobles sammen, og sammen med trygge voksne.

– Det er fint at de litt yngre ungdommene kan kobles sammen med noen av de litt eldre. I ungdomsklubbene våre er det tilbud for ungdommer helt opp til 18 år. O get slikt verksted er et typisk tilbud som kan trekke til seg noen av de litt eldre ungdommene som naturlig sokner til Rønholt, sier Herum.

Har lokale

Vi traff Thomas og Gaute i kjelleren på Bamble rådhus tirsdag ettermiddag.

– Vi skal se om det er noen brukte møbler og utstyr som vi kan få bruke i verkstedlokalene. Det er veldig fint om vi kan gjenbruke noe fra dette lageret, sier Herum.

– Vi trenger egentlig det meste av verktøy, hyller og innredning. Vi starter helt fra null med tanke på disse tingene. Vi har startet jobben mot ulike aktører i kommunen, og bedt om litt hjelp til å skaffe dette utstyret. Og vi blir godt mottatt når vi henvender oss til aktører som har slikt utstyr, sier Rønningbakken.

Det er et veldig egnet lokale på Rønholt skole som skal tas i bruk som verksted.

– Det er et veldig fint lokale for slik virksomhet. Det er betonggulv, og det ligger på bakkenivå, slik at det bare er å trille rett inn. Det vil være plass til både mopeder og ATV-er i lokalet. Vi har med andre ord lokalet klart, sier Herum.

Hun presiserer at de jobber med å få litt hjelp til å skaffe utstyret som skal til for å få opp et skikkelig verksted til ungdommene.

– Vi tar gjerne tips om det er noen som vet om brukt utstyr som vi kan få eller låne, og dersom noen som leverer slikt utstyr har lyst til å hjelpe oss er vi klare for det også, sier hun.