Tilbakeslag for lokalsenteret

MÅ SATSE: Eierne må satse helt, ikke stykkevis og delt.

MÅ SATSE: Eierne må satse helt, ikke stykkevis og delt.

Av

PP-senteret opplever nytt tilbakeslag med Nille-butikken som legges ned. Store skilt med opphørssalg er som regel ikke signal om at salget går strykende. Toppsjefen i Nille-kjeden uttalte her i avisa tirsdag at «vi har sett at aktiviteten har vært synkende i denne butikken.

DEL

PD mener Det ble rett og slett ikke lønnsomt lenger. Forbrukerne er nådeløse hvis senteret ikke henger med i nåtiden. Slike sentre kan ha vært veldig bra for ti år siden, og kan ha gradvis tapt seg».

Uttalelsen bør alarmere eierne av PP-senteret. Ikke lønnsomt, synkende, henger ikke med, og utgått på dato er kraftig kost, og dersom dette er den hele og fulle sannhet haster det virkelig med en snuoperasjon. Mange har trodd på prognosen ulike eiere har operert med: Når det blir orden på PP-krysset og folk lettere og tryggere kan bevege seg i trafikken, vil det bli oppgang for senteret. Nille-nedleggingen tyder ikke på at dette har slått til. Vi har ikke sett tegn til begeistring foreløpig.

PP-senteret er en viktig bærebjelke i Vestsida-samfunnet, eller er det ikke så viktig lenger? Veien videre avhenger av hva eierne er villig til å investere i et lokalsenter som må være attraktivt for leietakere og kunder. Hittil har satsingen vært puslete. Fra utsiden ser PP-senteret fortsatt ut som et modifisert EPA, tross litt sminking i 2017, og steinørkenen som Bypakke Grenland etterlot seg har på kort sikt ikke gjort saken bedre. Det er eiernes ansvar å følge opp. De må på offensiven.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken