Det sier tobarnsmoren Anna Rebecka Båld (38) fra Vestsiden.

Hun har to sønner som begge går på Vestsiden Skole, en 5.-klassing og en 10.-klassing. Forrige skoleår var preget av utallige karantener og ventekarantener. På det verste satt 27 ansatte og 200 elever ved Vestsiden skole i karantene.

Tirsdag forrige uke starta et helt nytt skoleår, på grønt nivå. Hvilket betyr en helt ny hverdag for elever, lærere og foresatte. Testing av elevene med hurtigtest vil bli brukt som virkemiddel istedenfor karantener og ventekarantener over flere dager. Det er tobarnsmoren godt fornøyd med.

– Personlig syns jeg det er helt i orden. Kontinuitet er viktig, og det å være hjemme fra skolen over lengre perioder påvirker undervisningsutbyttet, sier hun.

– Er du bekymra for at dine barn skal bli smitta på grønt nivå?

– Jeg er ikke veldig bekymra. Jeg stoler på myndighetene og at det har blitt gjort en god vurdering. Jeg vet de kan bli smitta, men jeg ser på isolasjon over tid som en større risiko. Barna tar mer skade av å ikke leve normalt, fordi vi ikke vet hvor lenge dette skal vare, sier hun.

Mye hjemmeundervisning

For den eldste som gikk i niende i fjor ble det mye hjemmeundervisning. Nå håper Båld at de to sønnene hennes kan fortsette å ha en tilnærmet normal skolehverdag framover.

– Jeg håper det blir mindre fram og tilbake. Vi har forståelse for at det har vært slik, men nå er det godt å være tilbake. Barna trives på skolen og man kan gjøre mye annet når man sitter hjemme. Vi har en ungdom som takler det godt, men det er ikke sånn for alle, sier hun.

Tobarnsmoren forteller at de foresatte fikk god informasjon om testing allerede uka før oppstart, og at de har fått et digitalt samtykkeskjema hvor de må svare på om eleven kan bli testet eller ikke.

Etter ei uke på skolen er sønnene fornøyde med å være tilbake til en nærmest normal hverdag.

– Jeg tror de har hatt det bra. Han yngste gleda seg veldig til oppstarten, mens han eldste skulle nok ønske sommerferien varte litt lenger, ler Båld.