Det sier Tobias Bless Garstad (23).

Da PD møtte heistadgutten, var han på vei til Vestsida for å signere kontrakten sin. Tobias meldte nylig overgang fra Hei til Pors, og forteller at han går en spennende tid i møte.

– Det kommer til å bli annerledes enn jeg er vant til, men jeg tror det også blir veldig gøy. Til vanlig har jeg spilt i en klubb i 4. divisjon, og nå kommer til jeg et lag der de kjemper om opprykk til 2. divisjon. Det blir spennende, sier 23-åringen.

– Det blir et stort steg, men jeg har tenkt lenge og nøye på om dette var det riktige valget for meg, legger han til.

– Liker å være en trygghet

Det er ikke bare på fotballbanen Tobias har utmerket seg. Også utenfor gressmatta gjør 23-åringen et viktig arbeid, men forteller at det var helt tilfeldig hvor han endte opp.

– Egentlig har jeg fagbrev som forskalingssnekker, men å kombinere så fysisk arbeid med fotball hver dag ble for tøft. Da måtte jeg heller se etter noe annet jeg kunne drive med utenfor banen, sier han.

Tobias har en stor interesse for å jobbe med mennesker. Derfor søkte han litt rundt og fant seg en jobb hvor han kunne gjøre dette, samtidig som det ikke ble for fysisk krevende.

– Nå jobber jeg innen helse og omsorg, som gjør at jeg kan hjelpe andre. Det er viktig at noen bidrar til å være der for de som trenger det, og gir dem en trygghet i hverdagen. Det er veldig annerledes fra hva jeg har jobbet med tidligere, men jeg trives veldig godt, smiler Tobias.

– Det er også fint å ha noe man kan falle tilbake på, men fotballen er det jeg satser på nå, tilføyer han.

– En kjempebra gutt

Stig Haddal er trener for A-laget til Pors. Han forteller at det har vært stort behov for en spiller av Tobias' kaliber i laget. Nå har Vestsida-klubben sikret seg en meget bra spiller, ifølge treneren.

– Vi har brukt mye tid på å kartlegge hva slags spillertype laget trengte. Etter å ha hørt mye positivt om Tobias, tok vi han inn på trening og fikk bekreftet at han hadde de kvalitetene vi trodde. Han har bra forsvarsgener, god fysikk og er først og fremst en kjempebra gutt, sier Haddal og legger til:

– Vi ønsker å være en klubb som tar inn spillere fra Grenland og Telemark, og her er Tobias et flott bidrag til gjengen.

Nå håper treneren at Tobias kan bli et viktig bidrag til laget i sesongen som kommer. Haddal sier han allerede har sett nok til å tro at det nye tilskuddet kan skape konkurranse i laget.

– Vi både håper og tror at Tobias kan kjempe om en plass i startelleveren allerede fra start. Han har allerede bidratt bra på trening, og vi ser fram til at han også kan bidra i kamper. Alle vi har prata med har skrytt har skrytt av han, og det var et inntrykk vi fikk bekrefta da han trente mer oss, avslutter Stig Haddal.

– Ønsker å nå langt

Tobias beskriver seg selv som en duellsterk spiller som er flink til å lese spillet. I tillegg har han en bra høyrefot som han bruker til å spille ut ballen bakfra. På samme måte som han er en trygghet for folk på jobben, ønsker midtstopperen å være en trygghet i bakerste rekke hos Pors.

– Jeg ser veldig fram til å bidra i laget. Pors har vært blant de som scorer flest mål, men de har slitt litt med å tette igjen bakover. Det jeg håper og tror er at jeg kan bidra til at de slipper inn færre, forklarer 23-åringen.

Nå ønsker han å ta karrieren sin til nye høyder. Midtstopperen har ikke noen langsiktige drømmer for øyeblikket, men sier han tar det én dag av gangen. Målet for karrieren på banen er likevel klart.

– Jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå som fotballspiller. Jobben er fin å ha slik at jeg har noe å falle tilbake på, men det er på banen det virkelig kommer til å gjelde framover, smiler han.

Selv om veien nå går videre til Pors, har ikke heistadgutten gamleklubben ute av tankene. Valget om å ta steget videre opp i 3. divisjon var ikke lett. Spesielt med tanke på situasjonen Hei befinner seg i for øyeblikket.

– Jeg håper Hei lykkes med sitt, og at de kan ta steget opp i 3. divisjon. Jeg er veldig takknemlig for det Hei har gjort for meg, og for hvordan de har hjulpet meg dit jeg er i dag, smiler Tobias Bless Garstad.

– Jeg ønsker dem alt godt, så får vi se om framtiden tar meg tilbake dit en dag. Akkurat nå har jeg fullt fokus på Pors, avslutter han.