Tok de for mye Møllers Tran?

NHO: Nikolai Boye har trukket innsigelsen.

NHO: Nikolai Boye har trukket innsigelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Seint fredag ettermiddag trakk NHO Telemark innsigelsen mot reguleringsplanen for ny E18 gjennom Heistad, som ble vedtatt av bystyret i Porsgrunn.

DEL

PD mener  I lang tid har NHO Telemark og Grenland Næringsforening skutt med kanoner og hevdet at de har et samlet næringsliv i Grenland i ryggen når de har krevd et såkalt helkryss på Ås. Mye tyder på at de har drukket altfor mye Møllers Tran.

Den lokale motstanden mot fullkryss og rasering av Heistads viktigste rekreasjons- og naturområder, har vært nærmest total. Porsgrunn bystyre vedtok, mot Høyres Petter Ellefsens stemme, å bygge to halvkryss, som vil skåne naturen og nærliggende boligområder på en helt annen måte.

Fredag tok direktør Sverre Gotaas i Herøya industripark bladet fra munnen her i avisa og hevdet at de aldri har ment å stå på krava for fullkryss på Ås.

Som en del andre lokale næringslivsaktører føler han at de har blitt tatt til inntekt for en konfronterende linje som ville ført til store utsettelser av byggingen av ny E18 over Eidangerhalvøya.

NHO-direktør Nikolai Boye var raskt ute og tok en slags selvkritikk, og ga departementet umiddelbar beskjed om at de trekker innsigelsen.

Dette var en stor dag for befolkningen på Heistad og for lokaldemokratiet. Porsgrunn bystyre er regulerende myndighet, og trosse og utsette byggingen av ny E18 ville vært fullstendig meningsløst.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken