Før kampen gikk Storm-trener Joakim Pedersen høyt ut og uttalte i PD at prestasjonen til Pors mot Brodd (1–5) i serieåpningen var det mest energiløse han hadde sett. Han håpet for Pors sin del at et lokaloppgjør ville gi dem mer tenning.

– Vi er kanskje energiløse, men vi har i alle fall baller å fyre med. Det hadde ikke Storm i dag, gliste Tommy Svindal Larsen etter kampen.

Det var nemlig klasseforskjell på lagene på det fine anlegget på Kleiva. Nesten 1500 tilskuere fikk se et hjemmelag som forsøkte å presse høyt i starten av begge omganger, men Pors spilte seg kaldt og rolig ut og dominansen ble etter hvert stor.

– Vi skal være et bedre lag enn Storm, og det var vi i denne kampen. Jeg synes vi hadde full kontroll stort sett hele veien. Dette var Pors opp mot sitt beste, mener den rutinerte treneren.

Granit Shala (2) og innbytter Kim Bentsen scoret målene som sikret den komfortable seieren.

Ny sjef på midtbanen

Svindal Larsen gjorde flere grep før kampen. Veteranene Bentsen og Vegard Wrålid ble benket, mens en ferierende Gaute Hansen ble erstattet av Jonas Sandnes i midtforsvaret. Sondre Lindgren Larsen fikk sjansen sentralt på midtbanen. Den oppgaven løste han meget bra, og var kanskje banens mest dominerende spiller. Lindgren Larsen vant duellene og strødde baller videre til lagkameratene.

– Jeg gjorde jobben min, og føler det gikk bra. Det handler om å gjøre det ganske enkelt i den dype rollen, sier han.

Lindgren Larsen håper nå på flere sjanser i posisjonen, som Kim Bentsen stort sett har bekledd for Pors de siste 10 årene.

– Jeg føler meg mer tilpass sentralt på midtbanen eller som spiss. Det er det som er min naturlige posisjon, sier Ulefoss-gutten, som også tok alt av dødballer fram til Bentsen kom inn som innbytter.

– Er Kim fortsatt fus i alt?

– Det vil jeg ikke ha noen formening om. Jeg tar dødballene når jeg får beskjed om det, svarer sambygdingen.

Bentsen kom som nevnt inn de siste fem minuttene. Det første han gjorde var å slå en farlig corner inn i feltet. Storm klarerte ballen rett ut til veteranen, som banket ballen i nettet fra skrått hold innenfor 16-meteren.

Roses av treneren

Lindgren Larsen fikk mange klapp på skuldra etter en strålende kamp. Tommy Svindal Larsen likte også det han så av sin nye midtbanesjef.

– Sondre sto virkelig fram og balanserte midtbanen perfekt. Det er en viktig rolle for omtrent alle 4-3-3-lag. Se bare på hvordan Fredrik Oldrup Jensen har kommet tilbake i Odd, og tatt styringen sentralt der, sier Pors-treneren.

Jaktet hat-trick

Granit Shala ble kampavgjørende for Pors med sine to scoringer. Han truet hele tiden rommet bak Storm-forsvaret, og fikk et par gode muligheter til å få hat-tricket han jaktet.

– Klart jeg ville ha nummer tre. Såpass godt kjenner dere meg. Jeg burde nok ha sentret til Daniel Lauritzen foran mål på den ene muligheten, men jeg ville score flere, sa han etter kampen.

Shala var strålende fornøyd med prestasjonene til Vestsida-laget.

– Spillet gledet veldig, og jeg synes hele laget la ned en kjempejobb.

– Nerver, nei

Tilskuerantallet på 1433 var mildt sagt imponerende i lokaloppgjøret på Kleiva. Mens enkelte spillere hos hjemmelaget muligens spilte med litt høye skuldre, var det aldri snakk om nerver hos Pors.

– Nerver, nei. Det store publikummet ga oss bare et ekstra boost. Slik var det i alle fall for min del, sier Sondre Lindgren Larsen.

Dette var for øvrig publikumsrekord for Storm i moderne tid. Mange fra Vestsida hadde også tatt turen.

– Vi må bare rose Storm for den rammen de skapte rundt kampen. Det var utrolig gøy. Selvsagt ekstra stas for våre gutter å vise seg fram på en god måte foran et så stort publikum, sier Svindal Larsen.

Kampfakta

Bratsberg idrettsplass, mandag.

3. divisjon avdeling 3.

Storm-Pors 0–3 (0-1).

Mål: 0–1 Granit Shala (18), 0–2 Shala (53), 0–3 Bentsen (89).

Gule Kort: Tarjei Fiskum, Joakim Berge, Joakim Tveitan, Erik Sergio Skogen, Storm

Rødt kort: Joakim Tveitan (to gule).

Dommer: Zeynel Alp Aras, Herkules.

Spillerbørs Pors

Ajay Sureshkumar 4

Christoffer Knutsen 7

Adam Pytel 7

Jonas Sandnes 5

Qendrim Alija 6

Tony Vo 6

Sondre Lindgren Larsen 8 BB

Daniel Lauritzen 6

Simen Thorsen 6

Granit Shala 6

Leo Gashi 5

Innbyttere:

Kim Bentsen, Marius Kolve Johnsen.