- Vi var litt spent på hvordan folk ville reagere på at vi står her, men det har vært bare positive tilbakemeldinger. Faktisk er folk overstrømmende fornøyd med at de ser oss i Storgata nå. Det er tydelig at folk lengter tilbake til normale tilstander, sier de tom damene fra «Kreative hender».

De har lenge holdt til i PP-senteret med sine forskjellige kunsthåndverksartikler.

– Vi ble på en måte skjøvet ut av senteret av koronaviruset. Men nå hadde vi ikke tålmodighet til å vente lenger, smiler torghandlerne.

En start

Da de tok kontakt med Porsgrunn kommune for å få tillatelse til å stå som torghandlere i Storgata, ble de enige med kommunen om at det var passende at det bare var to stykker som testet dette denne første helga.

– Det er jo en måte å få sjekket ut hvordan det er mulig å stå med slik torghandel, og samtidig klare å etterkomme de smitteverntiltakene og restriksjonene som vi har. Men det har jo gått aldeles strålende. Folk er utrolig omtenksomme og ansvarsbevisste. De holder god avstand, og gjør akkurat som de skal når de stopper for å se på det vi har for salg. Dette har så langt vært en veldig god test, og det er virkelig flott at det er så mange mennesker ute i byen som i dag også, smilte damene om kapp.