Tragikomisk om breddefotball

FÅR IKKE SPILLE: Hei-trener Brede Halvorsen føler at breddeklubbene er glemt.

FÅR IKKE SPILLE: Hei-trener Brede Halvorsen føler at breddeklubbene er glemt. Foto:

Av

Vi kan dra på stappfulle utesteder og henge i baren sammen med andre halvfulle gjester. Vi kan i det hele tatt leve et liv nesten slik vi gjorde før Norge ble nedstengt 12. mars. Derfor er det komplett uforståelig at regjeringen fortsatt stenger breddefotballen ute.

DEL

PD mener I snart en måned har lagene i eliteserien trent med fullkontakt, og denne uka ble 3. serierunde allerede gjennomført med 200 tilskuere på plass på de ulike banene. Det gikk helt fint.

Til og med i Storbritannia, som har 1000 nye smitta daglig og dødstall på 300-400, ruller fotballen for fullt.

Vi er 100 prosent enig med Hei-trener Brede Halvorsen som slakter argumentasjonen om fortsatt nedstenging av breddefotballen. Økt reisevirksomhet og kioskkøer øker visstnok smitterisikoen.

Har assisterende helsedirektør Espen Nakstad noen gang vært på en 4. divisjonskamp i fotball?

På dette nivået i norsk idrett er det verken reisevirksomhet eller kioskkøer, bare en gjeng mosjonister som trener 3–4 ganger i uka for å holde puddingen inne.

Korona-effekten har allerede rammet breddeidretten, og enda verre blir det dersom de fortsatt skal stenges ute. Dette er først og fremst kjedelig for alle mosjonistene, men kan også på sikt få svært negative helsemessige konsekvenser for befolkningen.

Vi skjønner at stengte utesteder får store økonomiske konsekvenser, men folks helse er også viktig.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken