Gå til sidens hovedinnhold

Trakk i nødbremsen: – Vi var for raske

Kort tid etter at Porsgrunn videregående skole fikk økt smittevernet til rødt nivå, ble det justert ned igjen.

Skolen startet uka på rødt nivå, etter ordre fra skoleier Vestfold og Telemark fylkeskommune. Dagen etter var Porsgrunns vgs. og flere andre skoler de tilbake på gult nivå.

– Vi må være forberedt på raske endringer.

– Vi lever i en tid med raske skifter av smittevernnivå i de ulike kommuner. Denne planen med underliggende dokumenter som beskriver tilstedeværelse for ulike trinn, samt romplan gjøres gjeldende fra 11. november og fire uker fram i tid såframt smittesituasjonen fortsetter på gult nivå, skriver de på Porsgrunn vgs.' nettsider.

Direktør for opplæring og folkehelse i fylkeskommunen, Helge Galdal sier til TA at de var litt for raske til å sette rødt nivå på alle skoler.

– Vi var for raske på avtrekkeren. Det gikk for raskt, det må vi ta på vår kappe.

– Vi hadde et møte med fylkesmannen den dagen, og kommunene i fylket. Inntrykket etter det møtet var at mange av skolene skulle på rødt nivå. Vi delte derfor inn i to soner, Vestfold og bykommuner i rødt, og resten på gult nivå, forklarer Galdal til TA.

Gult nivå på Porsgrunn vgs. innebærer løsere smitteverntiltak. Blant annet får mange flere elever motta undervisning på skolen.

Kommentarer til denne saken