Om man har tillit til ordføreren eller ikke er for så vidt et dagligdags politisk tema. Det alvorlige nå er at tilliten til bystyret som sådan er svekket, for det var en trist affære å observere de folkevalgtes korona-møte i Ælvespeilet torsdag kveld.

Underlagt spesielle smittevernstiltak, omgitt av Antibac på alle kanter, gikk Petter Ellefsen på talerstolen og doserte i paragrafer om hvordan bystyret bør begrense ordførerens myndighet i unntakstilstanden. Med det betente klimaet vi lenge har sett mellom Ellefsen og Kåss, var innspillet dømt til å skape splittelse, og fyre enda mer på bålet.

Vi forstår at Ellefsen er opptatt av demokrati, men han ser ut til å ha glemt at den demokratiske sammensetningen av bystyret for inneværende periode ble avgjort i september i fjor da Høyre gikk på en smell etter katastrofevalgkamp. Det er viktig at Høyre driver kritisk opposisjon, men de har et veldig snaut mandat fra innbyggerne i ryggen.

Selvsagt trenger Kåss korreks. Han gjorde det ikke lettere for seg selv da han torsdag morgen totalt overrumplet alle med et facebookinnlegg som skapte kaotisk flukt fra skoler og barnehager. Likevel kunne vi vært spart for andedamspolitikk akkurat nå. Det passet seg ikke.