Denne helga gir avisa Nordlys to heldige personer en unik mulighet til å kjenne på kontrastene i vårt langstrakte land.

For mens rekordvarmen ser ut å ingen ende ha sørpå og man natt til i dag hadde årets første tropenatt, slipper man i Nord-Norge unna den verste heten.

Og det er en opplevelse Nordlys-redkasjonen mener alle nordmenn fortjener å kjenne på, kanskje spesielt dem som aldri har reist nord for Trønderlag.

- Vi kommer til å trekke ut en heldig vinner som kan ta med seg en valgfri person på en avkjølende helgetur til Tromsø, forteller konstituert nyhetsredaktør Magnus Holte.

En velfortjent pause

- I går meldte VG at de vil sende to nordlendinger sørover til varmen som herjer i sør. Det er veldig hyggelig gjort. Men vi kan ikke være noe dårligere, og vil derfor veldig gjerne gi to personer som nå har fått nok av varmen en velfortjent pause etter å ha svettet seg gjennom uka sørpå, sier Holte.

De to heldige vinnerne får flybilletter opp til Tromsø fredag 1. juni, med retur søndag 3. juni.

Vi sørger også for hotellrom på Clarion The Edge i Tromsø sentrum.

I helga meldes om fortsatt hetebølge og opp mot 30 grader i Oslo. Samtidig vil man kunne bevege seg utendørs i Tromsø uten å bli svett. Både lørdag og søndag meldes det behagelige seks plussgrader.

Nordnorsk sommervær

I Tromsø kan man denne helga nyte nordnorsk sommervær i midnattssolens rike. Mest sannsynlig blir det overskyet, så sola får man neppe sett så mye til. Men lyst er det døgnet rundt.

Man kan også gå på fjelltur uten å bli svett. Dessuten vil utepilsen holde seg kald - lenge.

Høres dette fristende ut?

Send oss en epost til nett@nordlys.no å fortell hvorfor nettopp du skal få ta med en valgfri person med på tur. Vi må høre fra deg innen klokken 15.00 torsdag.

PS! Vinnerne må være tilgjengelig for Nordlys i løpet av helga.