Henriette Moe Kristensen (41) nikker samtykkende.

– Det har vært slitsomt, men vi har også lært veldig mye, sier hun.

Krevende

Det er tre år siden Happy Yogi ble etablert på Heistad, i lokalene der bakeriet lå tidligere. Med åpning rett før pandemien, er det ingen tvil om at driverne har stått i krevende tider med mye nedstigninger og stor uforutsigbarhet. Men Happy Yogi med Henriette i spissen og nå sammen med Danna Adler, har klart å klore seg fast.

– Jeg har tenkt på hvordan det hadde vært om vi ikke hadde hatt pandemien, men når det åpna mer opp så vi også at alle kundene våre ble værende, sier Henriette.

– Heistadfolka har vært veldig støttende, tilføyer Danna.

Omstillinger

Men gjengen bak yogasenteret har måttet stå på for å få det til å gå. Da de ble pålagt å stenge på grunn av koronarestriksjoner, snudde de seg rundt og fikk ordna bevilgning til å drive butikk, og åpnet opp en liten sunnkost i lokalene.

– Vi kunne fortsatt ikke ha yogatimer, men da trengte vi heller ikke lukke døra.

På et tidspunkt leide de ut yogasalen til folk som ville trene alene. Der var det en TV som surra og gikk med ulike yogatimer.

– Vi ble veldig gode på å tilpasse oss og se muligheter. Vi lagde et lite yogabibliotek, hvor Sportsjentene, Mariann Deila og flere spilte inn øvelser og timer som folk kunne abonnere på. Det er rart å sitte her nå og tenke på alt vi gjorde, smiler hun.

Halvannet år etter at de åpnet, utvidet de senteret betraktelig. De fikk inn personlig trener, fotpleier, negledesigner, muskelterapeut og nå nylig en akupunktør. Med det ble huset fylt opp med mange aktører innen helse og velvære, og Happy Yogi er ikke lenger «bare» et yogastudio.

– Det drar litt synergier. Vi hjelper hverandre. Her er det noen hver dag som tilbyr ulike tjenester. Om man vil kan man bruke en hel dag her, sier de.

Satser videre

Etter å ha lagt de krevende tidene bak seg, er de nå klare for å satse. Fredag åpner de Banken 2.0, kafeen som ligger i samme bygg litt lenger borte.

– Det blir en forlengelse av det konseptet vi har her. Målet er å fornye seg litt hvert år og komme med nye ting.

De samarbeider godt sammen og beskriver seg selv som fryktløse.

– Vi er kreative begge to. Jeg har masse ideer i hodet hele tiden, og da er det greit å ha noen som kan holde litt tilbake også, ler Henriette og er bort på Danna.

– Det handler om å gjøre ting i riktig rekkefølge og skynde seg langsomt, smiler Danna.