Tulipaner, kanskje fra Amsterdam

BLOMSTERHAV: Pettersen og Korsnes og kollegene pynter byen.

BLOMSTERHAV: Pettersen og Korsnes og kollegene pynter byen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I ni måneder har driftsleder Anne Humborstad og bygartnerkollegene ventet på tulipanene i Jernbanegata. Tulipansvangerskapet forløp fint, og mandag kunne Tom Erik Pettersen og Camilla Korsnes fra bydrift vise fram resultatet av 12.000 tulipanløker planta i fjor.

DEL

PD mener Blomsterstuntet ble starta opp i juli 2018. Løkene kommer fra Nederland, driftslederen vet ikke sikkert om tulipanene er fra Amsterdam, men sier de kommer fra omtrent der.

For driftslederen, tre faste gartnere og to sesongmedarbeidere er det full fart før 17. mai. Byen skal pyntes og Humborstad fant tirsdag fram noen kjappe facts: De skal plante ut 12.868 blomster, henge ut 102 ampler, og i tillegg til de 12.000 løkene i midtrabatten i Jernbanegata har de satt 7250 løk ellers i byen. Den siste uka før 17. mai skal de rake, klippe, få ut alle benker, sjekke flaggstenger og gå over absolutt alt innafor sitt felt i hele byen, inkludert Brevik.

Avdeling kommunalteknikk har et budsjett på ni millioner kroner til «grønne områder» i hele kommunen. Pengene drifter mye av også Skjærgårdstjenesten og alle friområdene. Budsjettet forvaltes av dedikerte fagfolk som hvert eneste år sørger for trivsel vi ikke skal ta for gitt. Dette er noen ganske få ansatte som leverer stabil og høy kvalitet, finansiert av fellesskapets midler, og dette er fornuftig bruk av midlene.

Alle vi andre kan bidra med å rydde etter oss selv, i byen, på strender, friområder og overalt vi ferdes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken