TAs redaktør Ove Mellingen kunne juble for en opplagsøkning på 481 abonnenter, mens Varden gikk tilbake med 169. Forvirringen var mer eller mindre total for den vanlige avisleser i Telemark. Hvem vant egentlig?

Alle i avisbransjen vet at det er opplagstallene som er avgjørende. Altså hvor mange som faktisk kjøper avisa.

Hvis Thorsen virkelig tror at Varden har fått 17.500 nye lesere når de samtidig går ned i opplag, er det ganske oppsiktsvekkende. Han og Varden unnlater nemlig glatt å fortelle om en omlegging, eller metodeendring, av lesertallsberegningen som ble foretatt tidligere i år.

Å fortelle bare en del av sannheten, og utelate det som passer dårlig inn, er rett og slett å villede og feilinformere leserne. Måten både Thorsens kommentar og Vardens redaksjonelle sak var vinklet på, går uten tvil på troverdigheten løs. Han framstår nærmest som Saddam Husseins legendariske informasjonsminister Komiske Ali når han gir inntrykk av at Varden vinner aviskrigen.

Sannheten er at Telemarksavisa, som for 15-20 år siden hadde opp mot 10.000 lavere opplag enn Varden, nok en gang gruset konkurrenten. Nå er TAs opplag snart 4000 høyere enn Vardens.

Vi kan jo skjønne at Thorsen & Co har behov for trekke fram sine egne lyspunkt, men denne gang var det langt over streken. Varden er i øyeblikket ikke vinneren i aviskrigen!