Årets TV-aksjon 18. oktober skal samle inn penger til å bekjempe plast i havet, i regi av WWF.

– Vi har etter nøye overveielse, og i samarbeid med WWF og NRKs ledelse, besluttet at TV aksjonens bøssebærere skal samle inn penger via digitale løsninger under årets TV-aksjon den 18. oktober. Det betyr at TV-aksjonen NRK WWF 2020 arrangeres uten at bøssebærere går fysisk fra dør til dør, slik Norges befolkning er vant til. Det blir likevel mange muligheter til å bli med på årets aksjon for å bekjempe plast i havet, heter det i et brev fra ledelsen for TV-aksjonen til Porsgrunn kommune.

De håper at det gode møtet i døra, som den fysiske bøssebærertradisjonen representerer, gjenopptas så snart situasjonen tillater det. Forhåpentligvis allerede neste år.

– Men inntil da: tusen takk for at dere stiller opp, ser løsninger og ikke minst bidrar til WWFs kamp mot plast i havet. Verdenshavene og 900.000 mennesker i Sørøst-Asia, som får livet og livsgrunnlaget forringet av plastforsøpling, er avhengig av dere, skriver TV-aksjonen.

Komiteer i hele landet jobber for å lage kreative løsninger med Vipps og Spleis og annet som kan tas i bruk for å gjennomføre en så god innsamling som mulig.