Underlige tall for sosialstøtte

NEDGANG: Her går utgiftene ned, av en eller annen grunn.

NEDGANG: Her går utgiftene ned, av en eller annen grunn.

Av

Hvordan kan det ha seg at permitteringer og ledighet gikk kraftig opp, mens kommunens utgifter til sosialhjelp gikk ned? Det mest sannsynlige er at flere vil trenge sosialstøtte når den mest omfattende krisa siden krigen rammer, men sånn er det ikke hos det lokale NAV.

DEL

PD mener I april frykta de at datasystemene skulle kollapse på grunn av pågangseksplosjon da landet koronastengte i mars. Men systemene holdt. NAV-ledelsen sa på vårparten at de hadde mottatt kun 30 søknader om sosialhjelp, relatert til korona. Det var betydelig mindre enn antatt. Ved inngangen til september viser nye tall at NAV Porsgrunn har brukt to millioner kroner mindre på sosialhjelp enn på samme tid i fjor. Det er overraskende, og reiser flere spørsmål.

Før sommeren sa NAV-ledelsen at Porsgrunns sosialhjelp av en eller annen grunn ikke er ramma som flere andre kommuner. En åpenbar forklaring er at ledigheten har gått markant ned i fylket, fra 22.000 i mars til 9000 nå.

9000 er likevel det høyeste ledighetstallet på fylkesnivå på mange år, men i Porsgrunn er altså sosialhjelpen av ukjente grunner ikke ramma som flere andre kommuner. Dette må NAV-ledelsen forklare nærmere.

Da kommuneledelsen la fram ny koronastatus i forrige uke spurte KrF hvordan det ligger an med sosialhjelp. Det er bra, for noen må ta ansvar for at også baksiden vises fram, ikke bare glansbildet vi hører mest om.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken