Følg PD på Facebook

Neste fredag er det igjen tid før Sparebank 1 Telemark og PDs Talentshow i Ælvespeilet. Finalen hvor deltakerne i årets Unge talenter møtes for å opptre, og vise hvorfor de er plukket ut i konkurransen. Nå jobber banken med en løsning som vil sørge for at kun publikummere i salen får avgjøre hvem som vinner.

– Det har kommet litt kritikk fra tidligere deltakere, som opplevde at ordningen hvor man forhåndsstemte via sms var litt urettferdig. De etterlyste at man heller burde bli dømt for prestasjon. Ikke popularitet og nettverk, sier Anne Vikan i Sparebank 1 Telemark.

Banken jobber nå med to alternativer for å sikre en mer rettferdig avstemning fredag 11. mars. De har kokt det ned til mobilappen Kahoot, eller tradisjonell mentometerknapp.

– Det er litt usikkerhet rundt internettdekningen i Ælvespeilet. Derfor er vi ikke hundre prosent sikre på at vi kan ta i bruk Kahoot. Om ikke vi løser dette, lander vi sikkert på den mer tradisjonelle mentometerknappen, forklarer Vikan.

Tidligere kun vinnerne av de foregående rundene kunnet vinner premiene på 10.000, 5000, 3000 og 1000 kroner. For å gjøre det enda mer spennende, har banken og PD også besluttet at alle får være finalister.

– Vi mener det er mer rettferdig overfor dem som opptrer.

Som i fjor vil det være gratis inngang. Vikan inviterer hele Porsgrunn til å få med seg showet.

– Dette er ikke bare for familie og venner. Jeg syns andre folk også burde ta turen, slik at de får oppleve hvordan de unge talentene våre behersker å stå på scenen.

Tidligere Radio Grenland-programleder Kim Bøhm dukker opp som konferansier etter fjorårets suksess. Som før blir talentshowet en kveld hvor de unge talentene får skinne i rampelyset. Det betyr egen stylist backstage, god mat, rød løper og lydteknikk i toppklassen.

– Vi skal legge grunnlaget slik at talentene kan vise seg fra sin beste side på Porsgrunns beste scene.

PD og Sparebank 1 Telemark startet med Unge talenter tilbake i 2010. Fire ganger i året plukkes det ut unge kulturtalenter fra Porsgrunn og Bamble, som konkurrerer om penger og ære.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å vise fram alt talentet som finnes i Grenland. Det tror vi også vil bidra til utvikle distriktet, og fremme kulturen vår.