– Unge Naturtalenter er en satsing for fremtiden. Ved å bygge opp under ungdoms interesse for friluftsliv og naturen rundt oss, håper vi å bidra til at enda flere blir opptatt av å bevare naturen på en god måte for fremtiden. Og ungdommene kommer til å få et uforglemmelig år, sier Solveig Rauan Holten, som er fagansvarlig for ungdom i DNT Telemark.

Terskelen for å bli med er lav, man trenger ikke være friluftsekspert eller medlem i DNT. Men man bør være nysgjerrig på friluftsliv og ha en god dose motivasjon for å bruke mye tid utendørs i 2021.

– Ungdommene skal blant annet gjennom klatrekurs, havkajakk- og kanokurs, vintertur, 5-dagerstur på Hardangervidda og mye annet spennende. Underveis vil det også legges opp til at ungdommene får bli kjent med, og blir invitert til å delta i, ungdomsgruppen vår, DNT ung Telemark, sier Holten.

Fristen for å søke om å få bli med er 10. desember. Deretter inviterer DNT Telemark til samling på Øitangen på Jomfruland i januar, der 15 heldige ungdommer vil bli plukket ut som deltakere i Unge Naturtalenter.