Ut som Bolt på 100 meter

SPØRSMÅL: Også Stornes lurer på underlige tall.

SPØRSMÅL: Også Stornes lurer på underlige tall.

Av

NAV og rådmannen kom ut som raketter, omtrent som Usain Bolt på 100-meteren, da PD stilte spørsmål ved sosialhjelp i Porsgrunn. Utgiftene til sosialhjelp har gått ned med to millioner, samtidig som historisk mange fikk problemer på grunn av korona og nedstenging.

DEL

PD mener Vi har også fått vite at frivillige organisasjoner i Porsgrunn har opplevd rekordpågang på gratis matposer, samtidig som sosialhjelpsutgiftene har gått ned. Tross helt greie forklaringer fra NAV og rådmannen, mener vi fortsatt at det er grunn til å stille spørsmål ved en tilsynelatende helt ulogisk utvikling innenfor det som er ment å være et sosialt sikkerhetsnett i det Ap-dominerte Porsgrunn.

I en oppsummering fra det lokale nyhetsbildet nylig nevner KrF-politiker Håkon Stornes at Porsgrunn er koronavinner, bykommunen i Norge med minst koronasmitte. Porsgrunn er også den mest attraktive kommunen for næringslivet i Vestfold og Telemark, og ikke minst er Porsgrunn i finalen til «Attraktiv by», statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling. Vi mener en seier vil være fortjent, for mange i Porsgrunn har vært gode på byutvikling lenge.

Stornes sier at dette er glansbildet av Porsgrunn. Vi må også ta innover oss at «vi er en kommune med relativt mange fattige og flere hundre barn som vokser opp i fattigdom». Da er vi tilbake til utgangspunktet: Hvorfor kuttes det i sosialhjelpsutgiftene, når rekordmange ikke har penger til mat?Artikkeltags

Kommentarer til denne saken