Etter to stille sykkelår ønsker bypakka å gjøre folk mer bevisste på lagringstilbudet. Kommunikasjonsansvarlig Birgitte Finne Høifødt kommer derfor med gladmelding til alle som sykler.

– Folk har klaget over stjålne sykler lenge, og derfor håper vi å kunne kaste lys over satsingen. Da vi startet opp med dette, var mye av samfunnet nedstengt, og derfor ble det ikke like mye brukt som vi håpet på, sier hun.

I utgangspunktet skulle dette tilbudet avsluttes ved årsskiftet. Nå utvider de til mai.

Av de utplasserte sykkelskapene blir det på Kammerherreløkka ved Porsgrunn stasjon brukt mest. Så langt er det blitt parkert 449 sykler siden oppstarten, og har med det en klar ledelse over Landmannstoget i Skien med sine 230 besøk. Tross tilbudet er blitt mindre brukt enn først antatt, har Høifødt stor tro på satsingen.

– Selv om det er folk som bruker det, er det kanskje ikke like mange som vi håpet på i starten. Vi tror likevel det er viktig å ha dette tilbudet ved knutepunkter rundt omkring i Grenland.

Hun forklarer at selv om gratistilbudet ikke kommer til å vare evig, skal det likevel være svært billig å sette fra seg sykkelen på en trygg måte. Dersom du ønsker å benytte deg av sykkelskapene, koster det 10 kroner for 12 timer.