Faktisk er dette litt senere enn det som har vært vanlig tidligere. Kanskje henger det sammen med at flere av partiene har hatt en rekke interne saker å håndtere på nasjonalt nivå.

Selv om tidligere nestleder Trond Giske ble renvasket i den siste «ute-på-byen-saken», har varslingssakene ridd partiet som et mareritt i halvannet år.

Også Frp, Høyre, Venstre og KrF har opplevd mye støy som også har tatt fokus bort fra lokalpolitikken.

Men nå er vi altså i gang. I Porsgrunn har Robin Kåss, på godt og vondt, vært en meget synlig ordfører de fire siste årene. Han har mange tilhengere, men også mange kritikere. 5 måneder før valget er han utvilsomt favoritt i kampen om ordførerjobben, og slik vi ser det, er det kun Høyres Anne Karin Alseth Hansen som er en reell utfordrer.

Frp er svekket etter at Adrian Ness Løvsjø trakk seg, og Venstre er også litt på felgen som følge av regjeringens håndtering av deponisaken.

KrFs listetopp Anders Rambekk meldte seg selv på i ordførerkampen for en stund siden, men et litt skadeskudd KrF etter Hareide-striden, vil nok også få følger for valgkampen her i Porsgrunn.

I Bamble prøver Frp et slags comeback, med ringrevene Jon Pieter Flølo og Bård Hoksrud i spissen. Så får vi se om dette er nok til å vippe ut Aps Hallgeir Kjeldal fra ordførerkontoret.

Vi håper uansett på en aktiv valgkamp med god meningsutveksling, der partiene synliggjør forskjellene seg imellom.

Lykke til!

Erik Enger, ansvarlig redaktør