Gå til sidens hovedinnhold

Vant byggeskikkprisen i 2016 – nå ligger den ute for vanvittige 29 millioner

– Eiendommen er helt unik, i en fantastisk skjærgård, men nå er jeg ferdig med denne og klar for noe nytt, sier selger.

For abonnenter

Megleren slår på stortromma og kaller fritidseiendommen til Bent Jacobsen (66) på Vestre Vågøy, rett ved kommunegrensa til Kragerø, for et «arkitektonisk mesterverk» og et feriested av de sjeldne.

Eiendommen, som stakk av med Bamble kommunes byggeskikkpris i 2016, ble ervervet av kiropraktoren fra Drammen i 2004, før ei ny hytte, brygge og det som hører til sto ferdig cirka fire år senere.

– Du hadde ikke kjent deg igjen, om du hadde sett eiendommen da vi overtok for 17 år siden, ler Jacobsen, når lokalavisa får tak i han på telefonen.

At han ønsker å selge er sammensatt, ifølge Jacobsen, som ikke legger skjul på at han har stortrivdes i Bambleskjærgården over årenes løp.

– Det er alltid noen følelser i sving når du selger. Men jeg har alltid vært glad i å tegne og skape eiendommer – få til ting som betyr noe – og det er det som hatt mest verdi for meg, sier Jacobsen, og tilføyer:

Pensjonist

– Nå har jeg blitt 66 og skal prøve å bli pensjonist. Jeg har alltid stått på som en gal og vært dårlig til å ta vare på meg selv. Du skal ikke se bort ifra at jeg finner på nytt i deres distrikt, i en fantastisk skjærgård med trivelige mennesker, men nå er jeg ferdig med denne eiendommen og klar for noe nytt.

«Mesterverket» til Jacobsen, med egen dypvannsbrygge og sandstrand, en 15 minutters båttur fra Jomfruland og Kragerø, ligger ute for vanvittige 29 millioner kroner pluss omkostninger.

(Saken fortsetter under bildet)

– Eiendommen er helt unik, med sol fra tidlig morgen til kveld, lune plasser og med kort avstand til flere steder. Den ligger midt i smørøyet, sier selgeren.

– Selger du på grunn av markedet vi opplever under koronaen?

– Timinga på markedet er veldig bra. Jeg skal ikke si noe annet.

– Vanskelig å prise

Ifølge ansvarlig megler i Eiendomsmegler 1 Sandefjord, Tore Solberg, har den digitale interessen vært stor. Bud har det imidlertid ikke kommet ennå.

– Eiendommen er veldig spesiell. Både i henhold til beliggenhet, arkitektur og standard, sier Solberg.

– Om den er vanskelig å prise? Ja, veldig. Strandeiendommer er generelt det, uansett hvor de måtte ligge, men her har vi brukt takstmann til å sette prisen. Så får vi se hva markedet er villig til å gi, legger han til.

– Hvorfor har dere, som primært opererer i Vestfold, fått ansvaret for en hytteeiendom i vårt distrikt?

– Vi er veldig store, om ikke de største, på dyrere fritidseiendommer i Vestfold. Selgeren hadde blitt anbefalt oss, sier Solberg.

(Saken fortsetter under bildet)

Voldsom prisvekst

Han, som våre lokale hyttemeglere, opplever et brennhett marked om dagen.

– Ja, nå er det mildt sagt mye å gjøre. Vi har solgt veldig bra hittil i år, og det er kamp om de gode objektene. Etterspørselen er stor, mens tilbudet er dårlig, sier ansvarlig megler i Eiendomsmegler 1, Tore Solberg, og legger til avslutningsvis:

– «Alle» skal ha hytte nå, og vi har opplevd en voldsom prisstigning i år. At vi legger på 10-20 prosent av summen i år sammenliknet med i fjor, er ikke uvanlig.

Kommentarer til denne saken