Gå til sidens hovedinnhold

Være hjemme eller handle lokalt?

En rekke politikere har tatt til orde for å handle lokalt og bruke lokale kafeer og restauranter for å støtte bransjer som sliter under koronapandemien. Samtidig har Porsgrunn kommune flere ganger sendt ut sms'er til befolkningen, der de oppfordrer folk til å holde seg hjemme og være minst mulig sosiale.

PD mener

Vi skjønner at lokalt næringsliv fortviler. Mange jobber døgnet rundt for å holde hjulene i gang. De opplever kommunens kommunikasjon nærmest som en oppfordring til å holde seg unna deres kafe, restaurant eller butikk.

Vi mener at det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. Det er nemlig fullt mulig å gå på en kafe, restaurant eller handle julegaver uten å bryte smittevernreglene.

Dersom alle fulgte kommunens råd bokstavelig, ville vi nemlig opplevd et ras av konkurser i nærmeste framtid. Og hvem er tjent med det?

Om få dager blir den første vaksinen satt også i vårt område. Vi ser faktisk lys i enden av en mekmørk tunnel. Ved utgangen, som vi sannsynligvis vil nå i løpet av våren, ønsker vi alle å få den gamle hverdagen tilbake. Leve sosiale liv, gå ut og treffe folk, handle og oppleve ting sammen.

Det dreier seg om arbeidsplasser og hvordan livene våre skal bli når koronaen slipper taket.

Derfor oppfordrer vi alle til å støtte det lokale næringslivet innenfor gjeldende smitteverntiltak. Bruk hodet, så går dette sikkert bra!


Kommentarer til denne saken