Velkommen til Visit Vest-Telemark

UTE: Vi forstår at ordfører Kjeldal mener saken er alvorlig.

UTE: Vi forstår at ordfører Kjeldal mener saken er alvorlig. Foto:

Av

Tidspunktet kunne neppe vært verre. I forkant av generalforsamling i reiselivsselskapet Visit Telemark tirsdag hadde reiselivsaktører i Vest-Telemark mobilisert for å få skiftet ut grenlandskommunenes eneste representant i styret, til fordel for en av driverne av familiebedriften Straand hotell i Vrådal.

DEL

PD mener Skien, Porsgrunn, Bamble og Siljan bidrar med mye penger til Visit Telemark, men står etter generalforsamlingen uten plass i styret. Det førte til umiddelbart ramaskrik fra kommunene i sør. Det oppsto en slags skiheis mot skjærgård-situasjon, by mot land. Leder i selskapets valgkomite, Sven Tore Løkslid, klarte ikke å levere en samlet innstilling, og derfra utartet generalforsamlingen til dramatikk.

Dette skjer mens reiselivsbransjen står midt i en total krise. Knapt noen andre bransjer er hardere rammet av koronaviruset som reiselivsbransjen. Tidspunktet for fraksjonering og styrekamp er derfor underlig, for å si det forsiktig.

Aktører i reiselivet i Telemark har i flere år jobbet for samle reiselivs-Telemark til ett rike, det hadde de omsider klart, og så legges grunnlaget for splittelse ved første mulige korsvei. Vi er ikke reiselivseksperter, men kan ikke forstå annet enn at noen har opptrådt uklokt, særlig fordi det skjer midt i en enorm krise.

En positiv nyhet fra generalforsamlingen er at reiselivet i Vestfold og Telemark skal etablere et formelt samarbeid, men på kort sikt må fraksjonene forsøke å besinne seg.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken