Onsdag publiserte hudpleiesalongen Shape Vestby et innlegg på sin Facebookside og fortalte om en ubehagelig opplevelse for en av de ansatte i salongen.

- En mann ringte og sa han måtte ha en akutt time fordi han hadde så vondt i benet. Terapauten sa at hun ikke hadde tid med en gang, men han fortsatte å mase og fikk komme innom for en ti minutters massasje før hennes neste time som var 20 minutter etterpå, sier Laila Fossum, eier av Shape Vestby til Vestby Avis, før hun fortsetter overfor Vestby Avis:

- Han kom inn i rommet, tok av seg buksene og pekte på skrittet sitt foran massøren. Så ville han ha en massasje der for 500 kroner.

- Veldig ubehagelig

Etter episoden er terapauten som opplevde det preget av hendelsen, som forsåvidt også skjedde klokken 19 når hun var alene på jobb.

- Man blir redd og urolig av sånt. Dette er en person som lever av dette, og som er avhengig av å kunne ta kunder på kveldstid da mange er på jobb på formiddagene. Hvis man ikke tør å være på jobb alene må vi redusere tilbudet vårt, som også gjør at vi kommer til å miste en stor kundegruppe, sier eieren av Shape.

Fossum kan fortelle at hun har vært borti noe lignende tidligere da hun drev selvstendig i Son.

- Jeg har opplevd det samme tidligere, og jeg vet at det er veldig ubehagelig. Da var det personer som fortsatte å ringe meg, og jeg skjønner at man kan blokkere telefonnummer, men det hindrer ikke andre fra å gjøre det samme, sier hudpleieren.

Hun legger stor vekt på at hun kommer til å anmelde forholdet, men at hun er usikker på om det i seg selv kommer til å gjøre sjansene mindre for at noe lignende skjer igjen.

- Det gjør jo bare at akkurat den personen ikke vil gjøre noe lignende igjen. Det var derfor jeg valgte å skrive det innlegget jeg skrev på Facebook og få spredt det rundt at det ikke er greit. Da håper jeg folk forstår at vi ikke driver med den slags og at vi er sterkt imot slik oppførsel, sier Fossum.

Skjer noe lignende igjen er ikke Fossum i tvil om hva som må gjøres.

- Da blir vi nødt til å redusere åpningstidene og ikke lenger være så fleksible som vi er nå, slik at vi aldri er alene på jobb. Vi skal ikke utsette liv og helse for jobben vår.

(Under kan du se meldingen Shape la ut etter hendelsen)

 

Oppfordrer til å anmelde

Krimvakten på seksjon for seksualforbrytelser og familievold Line Vegå sier til Vestby Avis at de får inn noen meldinger på lignende hendelser, men at tallene ikke er særlig høye.

- Det kan komme av at det er mange som bare tenker at det har skjedd, og ikke tenker noe mer over det, sier hun, og legger til:

- Og så er det selvfølgelig noen som vil anmelde forholdet.

Vegå legger vekt på at hun oppfordrer alle som opplever noe lignende om å anmelde forholdet uavhengig av hvor mye informasjon du sitter med.

- Hvis det blir anmeldt blir det i hvert fall registrert hos oss. Har vi nok informasjon og en god beskrivelse av personen får vi tatt avhør, snakket med eventuelle vitner og sjekket området, sier hun, før hun fortsetter:

- Man skal jo ikke gjøre sånn. Det kan virke veldig truende.