Gå til sidens hovedinnhold

Vet foreldrene hva barna driver med?

Lørdag kveld var over 100 ungdommer samlet i Porsgrunn sentrum. Barn helt nede i 13-årsalderen var synlig beruset, og politiet gikk ut på sin Twitter-konto og oppfordret foreldre om å hente barna sine.

PD mener

Det er definitivt ikke noe nytt at unge mennesker samler seg i byen i helgene. Sånn var det også da foreldregenerasjonen vokste opp.

Uansett er det bekymringsfullt at ungdommer helt ned i 13-årsalderen ruser seg. Vet foreldrene egentlig hva ungene deres driver med i helgene?

Vi så det samme fenomenet på Olavsberget i våres, og også her var det mye fyll og bråk.

Ungdom er definitivt ikke verre nå enn tidligere, og det vi så i Porsgrunn sentrum i helga, er mer en konsekvens av manglende organiserte fritidstilbud for ungdommer i denne aldersgruppen. Når ungdomsklubber legges ned og budsjetter til forebyggende tiltak barberes, samles ungdommer i andre settinger.

Før helga vedtok formannskapet i Porsgrunn, mot SVs stemme, å bevilge 2,4 millioner kroner til en konkurranseturnhall i Bamble. Er det noen i Porsgrunn som driver med konkurranseturn?

Hva med å bruke disse pengene på tiltak som treffer ungdommene som vandret gatelangs i Porsgrunn i helga. Da det gjaldt turnhallen, sto det ikke på penger. Det bør det heller ikke gjøre når det gjelder fritidstilbud til alle de som ikke er interessert i konkurranseturn.


Kommentarer til denne saken