Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er godt fornøyde med utlånet de første tre ukene

Artikkelen er over 2 år gammel

De fire elsyklene til allment utlån på Porsgrunn bibliotek har knapt stått stille de første tre ukene.

– 28 personer har lånt elsykkel til nå, og de aller fleste har prøvd dem ut i opptil fem dager. Det er vi godt fornøyde med, sier kommunikasjonsansvarlig i Bypakke Grenland, Birgitte Finne Høifødt.

Det var tirsdag 15. oktober at bypakkas to representanter, Birgitte Finne Høifødt og kollega Rikke Philippi dukket opp på biblioteket for å lansere gratisordningen sammen med biblioteksjef Maria Guribye. Også ordfører Robin Kåss var til stede for å kaste glans over syklene. Han ble for øvrig tilsnakka da han unnet seg en prøvesykkeltur mellom krim- og lydbøkene.

Les også

– Er dette greit da, ordfører Kåss?

– Den suverent mest populære sykkelen som lånes ut i Porsgrunn er terrengsykkelen. Den er ikke ledig før på nyåret, og folk sier om sykkelen «med denne blir daglig transport morsom og komfortabel», forteller Høifødt.

Hun forteller videre at meningen med tilbudet er at folk som har vurdert å anskaffe elsykkel, kan få prøve ut elsykkel skikkelig i opptil fem dager, og at ordningen på ingen måte skal konkurrere mot kommunens elbysykler.

Bypakke Grenland finansierer utlånsordningen fullt og helt gjennom belønningsmidler fra staten. Elsyklene skal stå permanent på biblioteket gjennom hele året, og man booker syklene på bypakkas nettsider.

Vedlikehold, service og dekkskift er det for øvrig Scushi litt lenger ned i Storgata som tar seg av.

Kommentarer til denne saken