Theo Melaas (14), Lukas Hermansen (16) og Sebastian Wroldsen (15) hadde vært på Bakgården ungdomshus bare noen timer tidligere da de fikk meldingen om at hadde begynt å brenne.

\u0009– Jeg trodde ikke han mente det, men så gikk jeg på nett og så at Ravneloftet brant. Jeg ble helt sjokka, forteller Lucas.

– Vi satt oppe til klokka 2 og fulgte med på pc-en. Jeg var redd for at alt skulle gå tapt, ikke bare Ravneloftet, men Bakgården også, sier han.

– Vi er jo der hver eneste dag. Jeg ser Helge mer enn foreldrene mine.

Gode minner fra loftet

Alle gutta har jobbet som frivillige og skuespillere på flere av «Halloween-mannens» arrangementer.

– Vi var der kvelden før, og alt var fint. Vi hadde begynt å snakke med Helge om å lage show, og vi hadde lyst til å gå og kikke på alt utstyret vårt, – og så neste dag er plutselige alt borte, sier Theo.

– Vi har mange gode minner derfra som vi aldri kan ha igjen, men vi håper at vi kan få til noe som ligner.

2.000 hver halvtime

Ravneloftet var fult av utstyr og kostymer som Helge «Halloween-mannen» Tverdal enten selv har laget, kjøpt eller fått. Alt ble borte i brannen, og ingenting av det var forsikret.

– Bare den Krüger-masken jeg brukte til Halloween, kostet liksom 10.000 kroner alene, sier Sebastian.

Lørdag kveld startet derfor guttene en spleis for å samle inn penger til et nytt opplegg for ungdommene i byen.

– Vi fikk inn 500 kroner de første fem minuttene. Og i starten kom det 2.000 hver halvtime, sier Sebastian.

Over halvveis

De har satt målet på 50.000 kroner. I skrivende stund har de nådd 66 prosent av målet, over 30.000 kroner fra 155 givere.

– Vi håper bare vi får nok til et nytt lokale og utstyr. Det trenger ikke være stort i starten. Vi vet det er mange som setter pris på arrangementene på Ravneloftet, og som gjerne vil ha noe sånt tilbake, sier Theo.

De har vært i flere aviser, på radio og NRK og lagd flyers for å informere så mange som mulig om spleisen.

Av giverne har de sett at det er folk som har jobbet på Ravneloftet og Bakgården, andre ungdommer de kjenner, og folk de ikke kjenner i det hele tatt.

– Vi vil bare si tusen takk til alle som har vært med på spleisen så langt, sier Theo.