Vi kan ikke behandle gamle folk sånn

PÅ VAKT: Historien om Kåre Olsen er en dårlig sak for ordfører Robin Kåss.

PÅ VAKT: Historien om Kåre Olsen er en dårlig sak for ordfører Robin Kåss.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Telemarksavisa har de siste dagene skrevet rystende saker om 96 år gamle Kåre Olsen fra Bjørkedal som tidligere i uka ble sendt alene hjem etter et opphold på et sykehjem i kommunen.

DEL

PD mener Olsen falt og slo seg stygt for noen uker siden, og var fortsatt svært medtatt da han ble sendt hjem. Allerede dagen etter slo hjemmesykepleien alarm og fikk ham innlagt på Sykehuset Telemark.

Denne historien forteller at Porsgrunn kommune fortsatt ikke er i stand til å ta seg av sine syke og gamle innbyggere. Det hjelper lite å bygge sykehjem i milliardklassen når systemet svikter så katastrofalt som i denne saken.

Ordfører Robin Kåss og Ap gikk for fire år siden til valg på å styrke eldreomsorgen, men det første Ap og deres samarbeidspartnere gjorde var å legge ned 12 sykehjemsplasser. Det var visstnok ikke behov for dem.

Historien om Kåre Olsen understreker alvoret i situasjonen. De aller fleste får sikkert god behandling, men vi har dessverre hørt om for mange historier som den TA har brettet ut denne uka. Derfor er det på høy tid å gjøre noe med systemet, for dette er en systemfeil.

På samme måte som at barn har rett på skolegang, bør syke og gamle ha rett på en sykehjemsplass dersom de ønsker det og har behov for det. Vi er verdens rikeste land, og Porsgrunn er en rik kommune som tar seg råd til det aller meste. Vi orker rett og slett ikke flere sånne historier. Nok er nok!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken