Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger ikke politikertull nå

Mens et tragisk 1-årsjubileum for krisenedstenging av samfunnet nærmer seg, har storting, regjering og lokalpolitikere havnet i krangel om skjenking. Opposisjonen på Stortinget instruerte regjeringen om å lette på skjenkerestriksjonene. Det førte til at helseministeren snurt og mot egen vilje opphevet skjenkestoppen.

PD mener

Så starta politiske angrep på kryss og tvers, som i en hissig valgkamp. Siv Jensen ba onsdag helseministeren roe seg ned. Vi mener alle bør roe seg ned.

For det første kommer ikke smittetallene til å gå ned av at flere kan drikke seg fulle på bar. Da gjelder det å finne en mellomting. Der ser politikerne ut til å famle, for de første meldingene som kom tirsdag var forvirrende og liknet ikke på stødig ledelse av landet. Når til og med Robin Kåss går ut mot sine egne i Arbeiderpartiet, er det unntakstilstand. Det ble ikke bedre onsdag med diverse partier i frie øvelser, og ordførerne i tvillingbyene Skien og Porsgrunn sendte brev til helsedepartementet og ba om oppklaring på hva de skal gjøre med skjenking i kommuner med «middels smitte».

Serveringsbransjen trenger alt annet enn politikerkrangel. De må ha forutsigbarhet, det gjør for så vidt alle, men noen er verre rammet av koronakrise enn andre. Når kranene stenges og gjestene blir bedt om å holde seg hjemme går det selvsagt utfor, og det er i utgangspunktet positivt at politikerne vil gjøre noe med problemet for bransjen. Men ikke på denne måten.

Kommentarer til denne saken