Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger mer presis korona-info

Ordfører Robin Kåss er Porsgrunn kommunes eneste informasjonskanal utad når en av våre innbyggere blir smittet med covid-19. Det tar ikke mange minuttene før den positive testen foreligger før lokalpressen blir informert. Det er bra. Kåss står på nærmest 24/7.

PD mener

Likevel mener vi at informasjonen ofte er for begrenset og lite informativ. Som regel får vi kun beskjed om at en innbygger i Porsgrunn har testet positivt, bortsett fra når en smittet har vært i et rødt land.

De siste 14 dagene har smitten økt i Porsgrunn, og befolkningens behov for mer detaljert informasjon har eksplodert. Hvor og hvordan er jo helt avgjørende spørsmål å få svar på, slik at alle vi andre kan gjøre det vi kan for å stoppe smittespredningen.

Så langt har 29 personer fra Porsgrunn testet positivt siden 12. mars, men hvor syke har folk egentlig vært? Og er det unge eller eldre innbyggere som har blitt smittet? Vi trenger rett og slett mer info.

Vi skjønner at kommunen har taushetsplikt og at personvernet står sterkt, men hvorfor «blåser» Kåss & Co en 10.-klassing ved Stridsklev skole, mens de for eksempel ikke informerer om positive kommuneansatte?

Vi ønsker oss en mer gjennomtenkt informasjonsstrategi, som både verner om den enkelte innbygger, men som samtidig gir alle andre avgjørende informasjon i forhold til smittespredning.


Kommentarer til denne saken