Gå til sidens hovedinnhold

Viktige uker for Porsgrunn og Bamble

Fra 12. mars til 1. november hadde Porsgrunn totalt 43 smittetilfeller. Vi var bortimot best i klassen i Norge. Siden den gang har smitten økt, om ikke dramatisk, så ganske betydelig. I løpet av de siste 5 ukene har hele 66 personer fra Porsgrunn testet positivt for korona, og vi har i øyeblikket en soleklar oppadgående smittetrend.

PD mener

VGs statistikk viste i går at Porsgrunn i øyeblikket har 74,2 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Som vi husker fra i sommer, blir land røde i det de passerer 25 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Bamble hadde i går nedadgående kurve, med 64, mens Skien er «blodrødt» med sine 145,6.

Både Porsgrunn og Bamble står foran særdeles viktige uker. I øyeblikket har vi en slags kontroll over situasjonen, men dette kan fort endre seg. I Porsgrunn har vi klart å holde smitten utenfor sykehjem og helseinstitusjoner, men vi har sett flere tilfeller av at smitten sprer seg raskt i skoler og barnehager.

Derfor er det viktig at alle nå bidrar. Vaksinen er rett rundt hjørnet, og det gjelder å holde ut og følge gjeldende smittevernråd.

Vi er også helt enig i å sende lærere og elever på en tidlig juleferie neste fredag. De siste 9 månedene har vært svært krevende både for lærere og elever, så litt ekstra pusterom har de fortjent. I tillegg vil dette føre til en sikrere julefeiring for alle når det går noen dager med færre nærkontakter.


Kommentarer til denne saken