Vil ha minibank fra Nokas

Bård kristiansen i Bårds Eiendom har gjort en henvendelse til Nokas om å få en minibank i Brevik.

Bård kristiansen i Bårds Eiendom har gjort en henvendelse til Nokas om å få en minibank i Brevik. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bård Kristiansen i Bårds Eiendom i Brevik har rettet en henvendelse til Nokas med forespørsel om selskapet kan sette opp en minibank utenfor Joker der Sparebankens minibank tidligere sto.

DEL

– Jeg venter på svar på henvendelsen.  Vi stiller lokalitetene til Joker til disposisjon for Nokas dersom de vil sette opp en minibank, sier Bård Kristiansen.

Joker har fra før dagligvarebutikk med tipping, post og bank i butikk.  Kundene kan ta ut kontanter i kassa i butikken,  og dette gjøres av mange.

– Det er ikke brysomt for oss å gi ut kontanter. Men jo flere kunder som gjør det, jo mer forstyrrer den type  aktiviteter de som skal inn og handle melk og brød, sier Kristiansen.

Konserndirektør Peter Wesenberg i Cash Handling i Nokas sier til PD at de har sett på saken og vurdert henvendelsen fra Bårds Eiendom i Brevik.

– Vi har minibanker flere steder. For at vi skal ha en viss inntekt på minibankene så er vi avhengig av et visst transaksjonsvolum.  Foreløpig har vi vurdert det slik at et stort nok volum er ikke til stede i Brevik til at dette er nok lønnsomt for oss, sier Wesenberg.

Han presiserer at han bruker uttrykket «foreløpig», og at situasjonen kan endre seg slik at Cash Handling i Nokas kan vurdere saken på nytt ved en senere anledning.

Sparebank1 Telemark fjernet minibanken i Brevik for to måneder siden fordi den var for lite i bruk og ikke lønnsom for banken å ha der. Siden har det vært en engasjement hos flere brevigianere om å få en minibank tilbake.