Det var et godt knippe med spillere som fikk debuten sin da Pors tok imot Sandefjord i første runde i NM. En av dem har hatt en vanskelig tid uten både fotball og nærkontakt. Wojtek Jurek beskriver det siste halvannet året som utfordrende og vanskelig.

– Det har vært veldig tøft. Jeg kom til Norge ikke så lenge før alt stengte ned, og tiden etter det var vanskelig. Jeg er fotballspiller og ønsker å spille fotball. Å ikke kunne gjøre det har vært tungt, forklarer Jurek.

I tillegg til en lang tid uten fotball, har det heller ikke vært lett for det nye tilskuddet til Pors. Høyrebacken er fra Polen, og stengte grenser har skapt store problemer.

– Jeg har ikke kunnet dra hjem til Polen siden jeg kom hit for to år siden. Det har vært vanskelige tider både for Norge og Polen den siste tiden. I tillegg fikk jeg korona selv og var slått ut en god stund. Nå er jeg heldigvis tilbake i slag.

Videre forteller polakken at han stortrives i sitt nye hjem, og håper å gjøre det bra i Porsgrunn.

– Jeg liker meg veldig godt i byen og gutta har vært som en familie for meg. De tar veldig godt vare på meg og passer på at jeg har det bra. Nå gjelder det for hele gjengen å se framover, jobbe hardt og gå inn i sesongen godt forberedt, avslutter Wojtek Jurek.

Spiller med lojalitet

Pors-trener Stig Haddal skryter veldig av den nye høyrebacken sin. Det er flere egenskaper han mener gjør Jurek til en veldig viktig spiller i hans nykomponerte lag.

– Wojtek er en veldig lojal spiller. Han er en fysisk sterk høyreback, har en enorm arbeidskapasitet og stor vinnermentalitet. Dette er egenskaper man setter stor pris på hos en spiller, og man kan alltid regne med han, forklarer Haddal.

Videre forteller Pors-treneren at det har vært tunge tider for et av lagets nyeste tilskudd. Likevel er han også klar på at ting begynner å se lysere ut.

– Det har ikke vært enkelt for han. Wojtek kom til Norge for bare et par år siden, og rakk ikke å slå seg til ro før koronapandemien kom. Det har vært harde tider med lite fotball, dårlig sosialt nettverk og vanskeligheter med å finne seg jobb. Nå ser det heldigvis ut som det skal løse seg for han. Ting åpner opp og fotballen har endelig kommet i gang igjen, avslutter Stig Haddal.

Imponerende førsteomgang

Hele 733 tilskuere hadde tatt turen til Pors stadion for å heie fram laget sitt i dag. Og det var hjemmelaget som åpnet best. Pors gikk ut i hundre fra start og satte press på et sandefjordlag som gjorde hele ti endringer fra onsdagens kamp mot Haugesund. Det viste seg lite lurt, og presset gjorde at eliteserielaget skapte lite de første 20 minuttene. Pors hadde på sin side flere farlige muligheter, men klarte ikke sette ballen i nettet.

Utover i omgangen kom Sandefjord seg mer inn i kampen, men skapte fremdeles svært lite. Det eneste som dermed kunne føres opp på tavla da lagene gikk til pause var det gule kortet til Daniel Lauritsen. Pors kunne si seg fornøyde med første omgang og gå med hevet hode inn i garderoben.

Sandefjord tok kontroll

Det var tydelig at Sandefjord hadde fått seg en skyllebøtte i pausa. De rødkledde tok kontroll fra første spark på ballen og presset Pors godt tilbake på banen. Etter 58 minutter satte Sander Mørk ballen i mål og bare tre minutter senere doblet André Sødlund ledelsen. Etter 67 minutter økte Sivert Gussiås fra straffemerket etter at Jurek felte Njie og laget straffe. Dermed hadde Sandefjord spikret seg en komfortabel ledelse.

Pors skulle likevel blåse litt liv i kampen igjen. Etter 72 minutter satte Simen Thorsen inn sin egen retur etter at han først headet ballen i tverrliggeren. Etter dette viste Pors noen friske pust, men maktet ikke skape store sjanser. I stedet skulle Sandefjord sette spikeren helt ned i kista da Vidar Jonsson sendte et prosjektil opp i krysset etter 85 minutter. Dermed kan Sandefjord se fram mot neste runde i cupen og dra hjem med godt hvilte ben. De møter for øvrig Odd i serien til onsdag.

Pors kan på sin side se seg meget fornøyde med førsteomgangen de leverte i dag. De jobbet iherdig og satte en støkk i Sandefjord i starten av kampen. Eliteserielaget ble likevel for sterke til slutt, og Stig Haddals menn må bare se framover mot sesongen som starter om bare noen uker.

Kampfakta

Hvem: Pors - Sandefjord 1-4 (0-0)

Hvor: Pors stadion, søndag 25.07.2021

Turnering: Første runde i NM Menn.

Mål: 0-1 Sander Mørk (58min), 0-2 André Sødlund (61min), 0-3 Sivert Gussiås (67min), 1-3 Simen Thorsen (72min), 1-4 Vidar Jonsson (85min)

Gule kort: Daniel Lauritsen, Pors (6min), Henrik Falchener, Sandefjord (49min), Sondre Larsen (90+3)

Røde kort:

Dommere: Hoveddommer: Herman Leiulfsrud Aass, ass.dommer 1: Aksel Thorbjørnsen, ass.dommer 2: Mohammad Nabhani, 4. dommer: Bjørnar Storli Smith

Tilskuere: 733

Pors: Andreas Hoppestad, Wojtek Jurek, Mathias Pedersen, Daniel Lauritzen, Christoffer Knutsen, Eirik Heldal, Kjetil Svarteberg, Sondre Lindgren Larsen, Eben Koranteng, Granit Shala, Mats Bruu.

Innbyttere: Ådne Nordbø for Mats Bruu (54min), Filip Gripsgård for Daniel Lauritsen (63min), Simen Thorsen for Eirik Heldal (63min), Kim Bentsen for Granit Shala (68min), Mokhmad Ibragimov for Christoffer Knutsen (69)

Sandefjord: Jesper Granlund, Jørgen Fjeldskår, Henrik Falchener, Marc Vales, Vetle Egeli, André Sødlund, Sander Mørk, Peder Johansen, Moussa Njie, Sivert Gussiås, Franklin Nyenetue

Innbyttere: Vidar Jonsson for Sander Mørk (61min), William Kurtovic for Franklin Nyenetue (62min), Mats Haakenstad for Jørgen Fjeldskår (70min), Alexander Tveter for Moussa Njie (70min), Zé Eduardo for Sivert Gussiås (76min)

Spillerbørs:

Andreas Hoppestad: 5

Wojtek Jurek: 5

Mathias Pedersen: 5

Daniel Lauritzen: 5

Christoffer Knutsen: 6

Eirik Heldal: 6

Kjetil Svarteberg: 6

Sondre Lindgren Larsen: 5

Eben Koranteng: 6

Granit Shala: 6

Mats Bruu: 5

Ådne Nordbø: 5

Filip Gripsgård: 6

Simen Thorsen: 6

Kim Bentsen: 5

Mokhmad Ibragimov: 5