Gå til sidens hovedinnhold

Wold har gjort en kanonjobb!

Dersom vi her i Porsgrunn noen gang skal bruke det litt klisjeaktige uttrykket «hoppe etter Wirkola», er det på sin plass i gjøre det nå. I går morges kom meldingen om at Porsgrunns meget populære og dyktige rådmann Per Wold går av med pensjon.

PD mener

Om det ikke akkurat var ei «bombe», så kom nyheten likevel litt overraskende. Vi satt liksom med følelsen av at den ungdommelige rådmannen ville jobbe til han ble 70. Slik blir det altså ikke. 68-åringen takker for seg til høsten.

Porsgrunn har vært svært bortskjemte med meget dyktige rådmenn de siste 30 årene. Først Egil Aadland, som i en årrekke styrte Porsgrunn kommune på en fabelaktig måte. Vestlendingen var populær og respektert, både i det politiske miljøet, blant de ansatte og blant innbyggere.

Aadland ble etterfulgt av vestfoldingen Egil Johansen, som også var en handlekraftig og dyktig rådmann.

I 2011 kom industrimannen Per Wold inn med solid ledererfaring fra det private næringsliv. Blant annet flere toppjobber i tungindustrien i Grenland.

Wold har markert seg som en faglig sterkt og uredd leder. Han har i motsetning til mange andre kommunale toppledere, en krystallklar rolleforståelse i forhold til offentlighet og informasjon. Han er knallhard når han må, men også diplomatisk og brobygger når det er påkrevd.

Vi håper Porsgrunn finner en ny rådmann som tar dette videre.

Kommentarer til denne saken